Süleyman Demirel Çok Programlı Anadolu Lisesi

.
ATATÜRK MAH. TÜRKAY CAD. NO 2 BORNOVA / İZMİR
Vizyon
Süleyman Demirel Çok Programlı Lisesi olarak amacımız; tercih edilen ve saygın bir okulda Atatürk ilk ve inkılâpları doğrultusunda; milli ve manevi değerleri benimseyen,tarihi ve toprağı ile bütünleşmiş, geleceği sahiplenen, iyi ahlaklı, asil, sevgi dolu, barışçıl, hoşgörülü, özgüveni ve kişiliği gelişmiş, insana saygılı ve temsil yeteneği olan, teknolojiyi yeterli düzeyde kullanabilen bilimin değerini ve önemini kavrayan ve hayata geçiren öğrenciler yetiştirmektedir.
Misyon
Gelecekte; yaşadığı çevredeki insanlara gurur veren, öğrencilerine yüksek öğrenimde başarılı olma yollarını kazandıran, çevresi ve kendisiyle barışık, milli benliğe ve kültürel değerlerine sahip çıkan, lâik ve çağdaş düşünceye sahip öğrencilerin mezun olduğu bir kurum olmaktır.
Başarılar
2013/2014 Eğitim Öğretim yılında okulumuz takımı Kros spor dalında Bornova ilçe birincisi, İzmir il birincisi ve Türkiye 8.si olmuştur. İsrail´de yapılan "Liseler Arası Dünya Kros Yarışması" na Taner Kırış ve Abdurrahman Gediklioğlu isimli iki öğrencimiz katılmış olup bulundukları takım 2. olmuştur.
Ulaşım
Çevredeki bir çok merkezden okulumuza servis hizmeti verilmektedir. Okulumuza aşağıdaki şekillerle de ulaşılabilmektedir. Belediye Otobüsü: Evka-3 Metrosu otobüs durağından 111 numaralı Bornova-Naldöken otobüsü ile ulaşılabilmektedir. Otobüs saatleri için tıklayınız. Minibüs: Bayarklı-Naldöken minibüsleri okulumuzun önünden geçmektedir. Doğanlar ve Kemalpaşa otobüsleri ile Naldöken kavşağında inildiğinde yaklaşık 400m yürünerek okulumuza ulaşılabilir.
Okulumuz; İzmir ili Bornova ilçesi Naldöken mahallesindedir.
İl merkezine uzaklığı 12km., ilçe merkezine uzaklığı 4,5 km.dir.